به گزارش روی خط رسانه های خبرگزاری برنا، ’تره تیزک’ یا شاهی گیاهی یک ساله به ارتفاع 20 تا 30 سانتی متر است که در نواحی مختلف ایران پرورش مییابد. این گیاه که دارای نشاسته و روغن است با فرا رسیدن بهار در دسترس ما قرار میگیرد و به عنوان غذا و دارو مصرف میشود.
تره تیزک گیاهی خوراکی از تیرة چتریان با نام علمی لپیدیوم ساتیوم است و به سبب عطر و طعم تندِ مطبوعش، در سطح وسیعی در مزارع سبزیِ ایران و بسیاری از کشورهای جهان کشت میشود
وجود لکه های سفید روی گیاه تره تیزک که نوعی قارچ است عامل بیماری است و به افراد توصیه می شود از خوردن این نوع تره تیزکها خودداری کنند
از شاهی که در زبان محلی به آن “تره تیزک” گفته میشود به عنوان یکی از گیاهان خودروی بهاری یاد می شود که به صورت خام به عنوان سبزی و به شکل سالاد و یا غذاهای مختلف مصرف میشود
این گیاه اثر بازکننده عروق به خصوص عروق قلب را دارد