هرگز شمع های کیک را فوت نکنید!


محققان دانشگاه کلمسون در کارولینای جنوبی متوجه شدند که بزاق دهان ما که با فوت کردن شمع کیک تولدمان منتشر می‌شود می‌تواند باکتری‌های موجود روی خامه یک کیک را تا ۱۴۰۰ درصد افزایش دهد

سرپرست این تیم تحقیقاتی ایده انجام این پژوهش را از تجربه شخصی خودش به عنوان یک پدر در مورد دخترش گرفت و آن‌ها با مطالعه گروهی از دانشجویان مقطع کارشناسی این دانشگاه سعی کردند تا آن‌ها را متوجه ایمنی غذایی و اهمیت این موضوع کنند
محققان یک رویه خامه‌ای را روی قطعه‌ای فویل که بالای یک چرخ کیک-مانند بود و شمع در آن جا سازی شده بود گذاشتند و قبل از فوت کردن شمع‌ها همگی پیتزا خوردند تا جشن تولد را شبیه سازی کنند و به غده‌های بزاق کمک کنند تا به ترشح و فعالیت مشغول باشند
طور متوسط فوت کردن شمع می‌تواند به رشد ۱۴ برابری باکتری‌های روی خامه کیک منجر شود
سپس شمع‌ها را روشن و آن‌ها را فوت کردند. برای شمردن باکتری‌ها هم، لایه خامه‌ای را با آب ضدعفونی شده رقیق کردند و سپس آن را روی ظرف‌های آگار پخش کردند تا باکتری‌ها در آن رشد کنند. هر کدام از کلونی‌های روی آگار نشان دهنده یک سلول باکتری حاصل از آن خامه بود
نتیجه این بود که باکتری‌های بسیار زیادی پیدا شدند، اما نکته جالب‌تر این بود که از قرار معلوم، هر فوت به انواع متفاوتی از باکتری‌ها منتج می‌شود. به طور متوسط فوت کردن شمع می‌تواند به رشد ۱۴ برابری باکتری‌های روی خامه کیک منجر شود. با این حال در یک مورد این اتفاق با افزایش بیش از ۱۲۰ مرتبه رخ داد که نشان می‌دهد افراد خاصی می‌توانند ناقل باکتری‌های بیشتری در مقایسه با دیگران باشند